en fise husleje af dag, hvor vi brugte lidt tid på at køre rundt på samtlige asfalterede og grusbelagte veje i omegnen af Capelas, inden vi tilpassede at være inde i Ponta Delgada til kl 13.00. Her gik vi ned på den restaurant, hvor kokke-og tjenerelever laver mad og serveres, som et led i deres uddannelse. Ros til eleverne, for det var en udsøgt betjening og velsmagende og flot anrettet frokost vi fik serveret. En lille tur til SolMar inden vi skulle tilbage til lejligheden, blev der også tid til. Her kom der en yngre, velformet, mørkhøjet tøse-pigebarn hen og stillede sig lige foran mig, kiggede op på mig og førte så højre hånd frem i en hurtig bevægelse, imens hun hvæste som en kat. Lidt overrasket har man jo nok set ud, for pigebarnet lyste op i et stort perlende smil, imens hun pegede på min venstre skulder, drejede rundt og smilende forsvandt videre rundt i butikken. Informationen om at Azorerne er hjertelige blev kraftigt cementeret ved denne glade pige. Man skal være opmærksom, som besøgende på Azorerne, på at årstiden betyder en hel del for omfanget af nedbørsmængden. I perioden maj-september er der klart størst sandsynlighed for at få solskinsdage. Dette kan da, foreløbig, bekræftiges på denne ferie, for har det regnet en smule på den ene side af øen, så har vi kørt til den anden side og været i solskin der. Og med temperaturer på mellem 24-28 grader, så er det passende varmt, uden af det bliver hedt. Temperatuen har godt nok faldet en smule, de par gange det har regnet, men 20 grader og let regn er ikke så slemt at man behøver at tage en trøje på. Azorerne er ikke så massivt “plaget” af turister som mange andre store rejsemål, omend Bravo Tours har ca 200 danskere på Azorerne om ugen, med langt de fleste af dem boende på hovedøen Sao Miguel. Vi har dog foreløbig ikke mødt mange danskere, men enkelte svenskere er det blevet til. Mange mener at Azorerne er den sidste del af det forsvundne Atlantis. Azorerne er dog mest kendt for det vigtige knudepunkt det i tidligere århundreder har været imellem Europa og Amerika, da Azorerne ligger ca 1.500 km ude i Atlanterhavet, fra Europa af. Derfor har Azorerne også en forhistorie med megen pirateri, da det var et oplagt sted af opbringe nogle af alle de handelsskibe, der sejlede mellem Europa og amerika.